Storfint besøk!

Nå er det lenge siden jeg har fått lagt ut ett ordentlig innlegg. Fra Fondsbu krysset vil fjellet og kom ned på store Gjende. Vi gikk i mange timer på vannet. Rundt 3-4 tiden på dagen skimtet jeg en prikk langt unna. Den virket ikke å bli noe større, så jeg tenkte det bare var oppspinn. Etterhvert flyttet prikken på seg, og ble til to prikker. Da begynte jeg å telle kvister mot dem for å se om de kom nærmere. Det gjorde de! Når de var 100 meter unna kunne jeg se at de også hadde stor oppakning.

«Skal dere langt?» spør jeg.

«Ja, vi får vel si det» sier førstemann, «vi skal til Lindesnes».

«Å, går dere Norge på langs?» spør jeg.

«Ja, eller jeg gjør, og så har søstera mi slått følge en del» svarer han. «Enn du?»

«Jeg skal til Nordkapp!» sier jeg

«Er det du som er han Jarand?» spør han. Litt forvirret bekrefter jeg det.

«Ingrid her, er i lag med han Sveinung!»

Tid for forklaring:

Sveinung er en kar jeg traff i fjellet i sommer. Vi pratet litt om turen min, og han var veldig interessert. Da jeg kom hjem så jeg at han begynte å følge meg på instagram. På profilen hans kom det frem at han hadde gått blant mange andre ting Norge på langs.

Vi var skulle i motsatt retning, men det ble for dumt med en 5 minutters prat. Vi satte oss derfor ned til «en kopp kaffe». Den koppen ble til 3 timer. Midt på Gjende.

Vi spiste gjendekjeks.

Det var begynt å mørkne når vi skulle gå. En del overvann gjorde at Kenai ble våt, og bindingene mine frøys. Jeg ringte derfor bort til Gjendesheim, for å si at vi kom, og at jeg var sulten!

Marius på Gjendesheim tok godt i mot oss, og vi fikk nok litt særbehandling, med middag og øl etter kjøkkenets stengetid, hund på rommet og deilig frokost. Og vi slapp rimelig unna! Han ga oss også gode råd om ruta videre nedover dalen.

Vi fulgte preparerte løyper store deler av dagen. Ulempen med de, er at de sjeldent skal en retning. De vil ha litt ekstra distanse. Etter 25km syntes jeg fortsatt jeg ikke hadde kommet av flekken. Ved Hindseter gikk jeg opp på veien og fulgte den ett par timer før vi tok kvelden.

Dagen etter krysset vi ned Sjoadalen ved ridderspranget. GPSen og kartet var uenige om hvilken vei som var brøytet, og hvor veien lå, så alt ble egentlig bare krøll. Vi gikk og vasser i 60 cm sukkersnø. Kenai klarte ikke å trekke pulken. Dermed ble jeg gående med to pulker og en svømmende hund bak. Vi brukte 4 timer på 4 km. Da er det langt til Nordkapp.

Ved Leirflaten oppdaget vi at pulken til Kenai var slitt i stykker. Anton på nærbutikken, kjørte pulken hans ned til Heidal, mens vi gikk. I Heidal var det slutt på snøvei. Heldigvis kjente jeg familien Knörr, som var svært behjelpelige. De tok pulkene og Kenai, og lånte meg en sykkel.

Etter speilegg hos dem, syklet jeg ned til Otta forå ta nattoget til Trondhjem og noen dagers pause.

I Trondhjem bodde vi hos Truls. Vårinn kom på fredag med fly fra Alta. Vi hadde noen avslappende dager i Trondhjem før eventyret skulle fortsette.

Lørdag ettermiddag etter mye om og men var vi klare igjen. Vi gikk langs veien opp mot Mysuseter, og Rondane. Første natt i telt langs vegen, andre natt på Rondvassbu.

Fra Rondvassbu gikk vi gjennom dalen mot Dørålseter. Det var visst mye snø i år. Det forsto ikke vi. Vi klarte å finne en passasje gjennom uten å ødelegge pulkene ytterligere. Etter det fulgte vi bekkedalen ned. 1km fra Dørålseter måtte vi snu og legge om traseen. Grunnen var at vi gikk inn i skredterreng. Den kjipe men kloke avgjørelsen tok en time hard arbeid ekstra, og det var derfor ekstra godt med pannkaker når vi kom frem til hytta.

Vi fulgte fra Dørålseter spor ned mot Folldal. Vi tok oss en deilig bållunsj, som faktisk var mitt første bål på turen. Og selvfølgelig kokekaffe!

På tur nedover ble vi tatt igjen av ett hundespann. Anne Eline, hundekjøreren inviterte oss hjem for natten, men vi takket høflig nei, da det i utgangspunktet var litt kort. 1km senere finner vi to sjokoladeegg og appelsiner, samt lykkønskninger om en god tur videre!

I løpet av ettermiddagen hadde vi fortsatt ikke passert Anne Elines gård. Derfor bestemte vi oss for å dra oppom, og benytte oss av tilbudet! Vi fikk attpptil reinsdyrslasagne!

Vi fulgte dalen ned forbi Folldal til Grimsbu, hadde en natt i telt, og gikk videre mot Einunndalen.

På fredagen måtte jeg følge Vårinn ned til veien igjen. Vi tok oss en laaang lunsj før hun måtte ta bussen.

Takk for turen Vårinn!!

2 thoughts on “Storfint besøk!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s